Actueel

'Walk the talk' wordt wel eens geroepen. Het is niet altijd eenvoudig om te handelen naar je ideeën. Maar we doen ons best.

Zo hebben leden van Groen Pelt zich aangemeld voor de actie curieuze neuzen. Dat de luchtkwaliteit in Vlaanderen niet al te best is weten we maar al te goed. Dat dit gevolgen heeft voor de volksgezondheid wordt nog maar recent toegegeven. Maar...

Met een delegatie deelgenomen aan de startdag voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. En Pelt is binnen Groen al een feit!

Het werd een inspirerende dag met tal van workshops die hebben geleid tot nieuwe inzichten en ideeën.

We zijn volop bezig met het uitschrijven van ons programma. We doen dit niet alleen. De komende weken gaan we in de gemeente rond om ons oor le luister...

Donderdag 8 maart 2018

​Internationale vrouwendag en net dan duiden de Groen leden van Pelt hun lijsttrekker aan. En het kan niet anders zijn op een dag als deze: Katrijn Conjaerts wordt verkozen om de lijst van Groen Pelt te trekken. 

Al 15 jaar zet Katrijn zich in voor Groen. Momenteel is ze voorzitster van Groen Limburg en maakt ze deel uit van het...

Algemene ledenvergadering

​De Peel in Neerpelt

Start: 19.30

E-portemonneepunten, gespaard in 2016, vervallen op 31 december. Daar herinneren we je graag aan. Het gaat om de punten (en dus euro’s) die je in 2016 spaarde op je e-portemonnee, het spaar- en beloningssysteem waarmee het gemeentebestuur duurzaam gedrag beloont.
Dit is een gevolg van de aanpassing aan het reglement m.b.t. de e-portemonnee van december 2014. Als je in 2016 deelnam aan...

Groen vraagt het gemeentebestuur haar bezwaarschrift tegen de bescherming van de Holen als cultuurhistorisch landschap door de Vlaamse Overheid in te trekken. Dit naar aanleiding van de aankondiging door het Agentschap Wegen en Verkeer van de openbare aanbesteding van een onderzoek naar alternatieven voor de omleidingsweg.
 “De Holen is in 1989 op initiatief van de toenmalige Vlaamse...

Groen Neerpelt en Overpelt bundelen de krachten en worden één groep. Tijdens hun algemene vergadering van zondag 1 oktober beslisten de leden van beide lokale groepen dat de uitdagingen van de nieuwe fusiegemeente en de komende gemeenteraadsverkiezingen best door een uitgebreide en samengevoegde groep kunnen opgenomen worden.
 
Koen Monsieurs (Neerpelt) werd...

Op 1 juli organiseert Natuurpunt een wandeling door het natuurgebied de Holen. Hilde Schuurmans en Sara Monsieurs, allebei natuurgids en lid van Groen Neerpelt, zullen de wandeling begeleiden. De wandeling start om 14.00 uur in de Leeuwerikstraat (paadje 200 meterr na Boelehoef 22). 

Je kan niet alleen genieten van de prachtige natuur, maar krijgt ook uitleg over de geschiedenis en...

Vergadering om 20.00 uur

​Plaats: Hans Proost

Pagina's